Ședințe Foto Boudoir si Portret

Crește-ți autostima prin experiența Boudoir


          Fotografia Boudoir este adesea caracterizată de conținut și stil intim, romantic sau sugestiv, în care o persoană, de obicei  femeie, într-un dormitor sau într-un cadru privat, este punctul focal. 

          Termenul "boudoir" provine din limba franceză din secolul al XVIII-lea, care se traduce literalmente în 'camera intima a unei femei', referindu-se la dormitorul femeii, care la vremea respectivă, era considerat un loc extrem de privat, unde doamnele își făceau toaleta, ferite de privirile prezenței masculine. 

          Era într-adevăr, un loc cufundat în mister, intrigant pentru mulți curioși care nu puteau decât să își imagineze care ar fi fost rutina doamnelor din înalta societate.

Dormitor - circa 1900 (Photo by General Photographic Agency)

          În multe feluri, arta boudoir a fost valorificată pentru a împuternici femeile și a le ajuta să controleze modul în care corpurile lor sunt percepute. 

          Nu există un stil specific de boudoir în ceea ce privește iluminarea sau compoziția, pentru ca fotografia de boudoir își propune să reprezinte cu adevărat punctul său focal: femeia, unică în felul ei. 

          De aceea se îmbină foarte bine cu fotografia glamour și fotografia nud. În timp ce nuditatea este adesea o componentă a fotografiei boudoir, fotograful se va concentra adesea mai mult pe evidențierea vulnerabilității, individualității și intimității din fotografii.

Odaliscă cu par negru - François Boucher , Franța, 1745

          Boudoir ca artă își are originea într-o formă pictată, cum ar fi "The Odalisque" de Jean Auguste Dominique Ingres și se concentra adesea pe nuditatea implicită. 

          

În anii 1920, boudoir-ul a început să fie interpretat și sub formă fotografică, începând cu opera lui Albert Arthur Allen din Franța, care a fotografiat în mare parte femei, pozând în moduri romantice pe fundaluri ornamentate. 

          In anii 1920, nuditatea în fotografie era în general ilegală și, prin urmare, boudoir-ul nu era acceptat în mod obișnuit de public.

"Sex-Appeal, Series III." - ALLEN, ALBERT ARTHUR  Franța, cca 1925

          În anii 40, boudoir a început să se concentreze pe fete pin-up, ale căror figuri curbate se aliniau la standardul de frumusețe la acea vreme. 

        Această perioadă de boudoir a implicat deseori corsete, cravate și pălării bărbătești și ciorapi, fiind prima evoluție a boudoir-ului care a implicat diverse elemente de recuzită.

       Alături de revoluția pin-up a fost și cultura Hollywood-ului; 

          Marilyn Monroe și-a început cariera cu fotografia pin-up boudoir și a evoluat în cele din urmă într-o icoană principală a feminității.

Cinemateca anilor 40-50

             Boudoir a continuat să evolueze în anii '70, când fotografia a început să-și ia locul în lumea progresivă a artei.

          Fotografia a devenit tot mai importantă în reviste și în producție. În timp ce în anii 40, reprezentările femeilor erau idealiste și exagerate, reprezentările femeilor din anii '70 au devenit mai prolifice și mai brute. 

          Femeile fără lenjerie au început să apară mai frecvent în fotografie boudoir si glamour sau fotografie nud și în alte lucrări de artă, ceea ce a ajutat boudoir-ul să devină mai acceptat și mai mainstream în mass-media.

 Model Nina Carter,  Bob Carlos Clarke, Fashion - 1970


          În zilele noastre, fotografia boudoir este mult mai acceptată decât în ​​trecut și este chiar încurajată și sărbătorită ca reprezentând corpurile reale ale femeilor. 

          Acest stil de fotografie a devenit și un mediu popular drept cadou de nuntă de la mireasă pentru mire, sau cu ocazia diverselor aniversari in casnicie.

          În plus, fotografia boudoir are o nouă deschidere, fotografiind si bărbați, americanii au si un termen pentru asta: 'dudeoire' sau cupluri împreună.


Cere oferta

ContactMyFineBoudoir Photography
Zona Universitate, Bulevardul Nicolae Balcescu 35, București

Număr de telefon
+40 736063518

E-mail
contact @ myfineboudoir.com